Hoe weet ik hoeveel GB opslag mijn Xbox One heeft

Tijd om je Xbox One te verkopen? Alleen weet je niet welk model jij hebt met hoeveel opslag capaciteit? Met dit artikeltje weet je dat zo uit te vogelen. Helaas is het bij de Xbox One wel zo dat je jouw spelcomputer toch even moet aansluiten aan de televisie. Want bij de PlayStation kan je via het modelnummer erachter komen wat de opslagcapaciteit is van jouw console, en bij de Xbox 360 aan de uit stekende harde schijf. De Xbox One heeft dit niet waardoor je via de systeeminstellingen erachter moet komen hoeveel GB opslag die heeft.

Opslagruimte checken in Systeeminformatie

De enige manier is om het beschikbare geheugen te checken is in de instellingen van jouw Xbox One. Als je naar boven scrolt en klikt op jouw account, dan kan je kiezen om naar instellingen te gaan. De volgorde ziet er dan als volgt uit:

Instellingen -> Systeem -> Opslagapparaten

Of in het Engels:

Settings -> System -> Storage

Als je er eenmaal bent zie je direct welk opslagcapaciteit je nog hebt, bijvoorbeeld 364GB free of 384GB. Dit betekend dat je een opslagcapaciteit hebt van totaal 384GB, maar je hebt nog 364GB over om games, muziek of video's mee op te slaan.

Omdat de Xbox One nog altijd zijn schijfruimte binair indeelt (yes we know, nerdy stuff 🤓), lijkt het alsof je veel minder schijfruimte hebt dan werkelijk het geval is. De Xbox One werden dan ook uitgebracht met twee modellen harde schijven, namelijk:

  • 500GB
  • 1.000GB

Ofwel, geeft jouw Xbox One aan dat je 384GB aan schijfruimte hebt? Dan ben jij in het bezit van een Xbox One - 500GB.

Xbox One

De eerste Xbox One werd uitgebracht in twee geheugenvarianten zodat je als budget gamer ook kon instappen in de nieuwe generatie console van Microsoft. De Xbox One was qua maat net wat te groot voor de meeste gamers maar bevatte dan ook een veel krachtigere chips dan zijn voorganger (Xbox 360). Van de Xbox One kwamen er 2 varianten op de markt:

  • 500GB
  • 1.000GB

Xbox One S

De tweede Xbox One was de Xbox One S, waar de S staat voor een 'Slim' console met de zelfde specs als zijn voorganger. De console moest iets moderner en ronder ogen en was 40% kleiner als zijn voorganger. Van de Xbox One S kwamen er drie modellen op de markt:

  • 500GB
  • 1.000GB
  • 2.000GB

Xbox One X

De als laatst uitgebrachte console was de Xbox One X waarmee het mogelijk werd om 4K te gamen. Dit omdat de console veel betere hardware had dan zijn voorgangers. Van de Xbox One X kwam er slechts 1 variant op de markt:

  • 1.000GB
verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock